- A
- A
- A
Sądeczanie przypominają kulinarne tradycje Galicji
Cygańskie, żydowskie, łemkowskie i niemieckie dania można było w niedzielę spróbować w Miasteczku Galicyjskim.Kiociołek Galicyjski 2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
crop_free
1
/ 10
Wszystko to za sprawą Festiwalu „Kociołek Galicyjski”, promującego tradycyjne potrawy grup etnicznych, które w czasie zaboru austriackiego zamieszkiwały Sądecczyznę. Organizatorzy już po raz piąty przybliżali kulinarne tradycje regionu, zachęcali uczestników do stosowania dawnych receptur i degustacji prezentowanych potraw.
W tym roku największą popularnością cieszyło się stoisko Jana Kmiotka, który serwował łemkowskie gołąbki. Już za dwa tygodnie Miasteczko Galicyjskie zaprasza na Jesienny Jarmark Rozmaitości, promujący wiejskie przetwory.
(Bartosz Niemiec/ir)
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:04
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 31.01
-
21:16
To nieprawda, że Polacy piją mniej. „To iluzja”
-
20:40
Ekstraklasa piłkarska - Cracovia przed meczem z Rakowem uhonoruje prof. Filipiaka
-
20:13
Beliansky Express na Słowację
-
18:54
Synoptyk IMGW: w czwartek i piątek będzie ciepło i pochmurno
-
18:29
Jest decyzja Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w sprawie ochrony przyrody na krakowskim Zakrzówku
-
18:14
Rodzimy kurak leśny, a dokładniej jarząbek kolejnym pacjentem gorlickiej fundacji Dziki Projekt
-
16:09
Wypadek na DK nr 75. Droga przez kilka godzin była całkowicie zablokowana
-
16:02
XVI Dni Komedii dell’Arte
-
15:55
Mieszkańcy gminy Szerzyny chcą budowy zbiornika retencyjnego. "Podczas burzy chodzimy nad rzekę sprawdzać czy nas zaleje"
-
15:44
Koncertowy luty – sześć wydarzeń, w których warto wziąć udział
-
15:24
Wawel w liczbach
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze