- A
- A
- A
Kuchnię polską dzielimy na chłopską, mieszczańską i magnacką
- Dobry kucharz jest artystą, ale żeby być artystą, trzeba ten zawód kochać i przede wszystkim być dobrym rzemieślnikiem. Bez opanowania podstaw nikt nie będzie wielki - mówi mistrz kucharski Wiesław Zuzek, który od lat 70-tych XX wieku pracował jako szef kuchni w najlepszych krakowskich restauracjach: Wierzynku, Pod Bażantami, w hotelu Holiday Inn, Polonia czy Forum. Na swoim koncie ma wiele prestiżowych nagród i wyróżnień oraz doświadczenie w pracy z młodymi adeptami zawodu, których szkolił i uczył na najróżniejszych kursach mistrzowskich.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:32
Miał dożywotni zakaz prowadzenia, wsiadł za kierownicę. Do tego był poszukiwany
-
13:14
Dziki Zachód na Prądniku Czerwonym. Będzie audyt bezpieczeństwa i więcej patroli policji
-
12:30
Kto będzie nowym dyrektorem Wydziału Komunikacji Społecznej? Największe szanse ma Przemysław Walaszczyk
-
11:59
Cztery Złote Globy dla "Szōguna". Co sprawiło, że serial zachwycił krytyków?
-
11:45
Czekolada za choinkę. W Małopolsce Zachodniej trwają akcje odbioru drzewek
-
11:43
Nawet 300 hektarów w nowohuckim kombinacie może przejąć Kraków. "Rozmawiamy o trzy razy większym terenie niż planowano"
-
11:30
Groźby, nagroda, freski, korki, wyprawa w Tatry i słowa metropolity. Co Wyczynem, co Blamażem?
-
11:11
Izabela Kudła : pierwszy raz na siłowni...nuda, ale odkryłam fitness
-
11:07
Izabela Kudła - Mistrzyni Europy Fitness , poleca aktywną regeneracje po pracy
-
11:01
Andrzej Madej " Oda do...sylwestrowej radości"
-
10:57
PIT 2025: Przełomowe zmiany dla przedsiębiorców – co musisz wiedzieć o metodzie kasowej i cyfrowych ułatwieniach?
-
22:30
Wychowała pokolenia pianistów. Kim była Irena Rolanowska?