Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:55
W sobotę inauguracja nowego stowarzyszenia politycznego, prezeską Gosek-Popiołek
-
17:24
Wypadek na DK7 - uwaga na poważne utrudnienia
-
17:19
Puszcza Niepołomice podwójnie zwycięska
-
17:15
Nowe ładowarki samochodowe w Krakowie. Części mieszkańców się nie podobają, ale czy słusznie?
-
16:26
Wicestarosta tarnowski, wójt gminy Szerzyny i dyrektorka PCPR na łatwie oskarżonych
-
16:19
Co Aleksander Miszalski robi w Danii? Chodzi o metro
-
15:54
Czym zajmują się ombudsmani?
-
15:26
Obwodnica Brzeska już prawie gotowa. Kierowcy pojadą nią jeszcze przed feriami
-
14:57
Czy komicy są smutni? Krzysztof Piasecki o kulisach pracy satyryka
-
12:10
Rektor Politechniki Krakowskiej: „W ciągu 30 lat nastąpił gigantyczny przeskok w budowie dróg w Polsce”
-
10:00
Czy komicy są smutni?